A może by tak zjeść świeże naleśniki? Jednakże najlepiej takie zrobione w domu , zrobione we swojej kuchni, podane z konfiturami ukrywanymi od jesieni w czeluściach piwnicy? Taka niewielka gastronomiczna rozpusta to cudowne przedsięwzięcie zarówno w środku mroźnej zimy, jak i wiosny. W celu ich przygotowania wcale nie są potrzebne wyspecjalizowane sprzęty kuchenne – porządna naleśnikarka z powodzeniem załatwi sprawę.

Naleśnikarki wykorzystasz nie tylko w tym najbardziej istotnym zamiarze. Wykorzystując ich żeliwną płytę do smażenia, bez trudu zrobisz z nich grill elektryczny, bez problemu odświeżysz na nich chociażby ostygnięty obiad. Wracając jednak do słodkiego meritum: naleśnikarki są to te urządzenia gastronomiczne, które obowiązkowo muszą znaleźć się w gospodarskie domowym zamieszkałym przez maluchów. Zdecydowana większość rodziców pewnie zgodzi się ze stwierdzeniem, że mozolne smażenie na patelni góry kolejnych naleśników (z resztą – jednakowo przypalonych), nie zachęca do kolejnych eksperymentów gastronomicznych.

Na jakiej zasadzie pracuje taka naleśnikarka? Przede wszystkim, trzeba wspomnieć, że jej obsługa jest jednakowo prosta, niczym ta w przypadku zwyczajnej patelni. Jednakże, nie potrzebujesz mnóstwa szkodliwego oleju, ponieważ naleśnikarka jest uzbrojona w żeliwną płytę pokrytą warstwą antyprzylepną, która gwarantuje smażenie pozbawione żadnego przypalania. Stosując urządzenia kuchenne tego typu zapewniasz sobie posiłek może niezbyt zdrowy lecz najprawdopodobniej mniej obciążający żołądek niżeli te, do kupienia „na mieście”.

Dodatkowo, masz całkowitą dowolność w wyborze dodatków:  marmolada, czekolada, konfitury,  świeże owoce z bitą śmietaną i wiele innych  – wszystko można położyć na świeżych, ciepłych naleśnikach. Zaiste, żadnym kłopotem nie jest jedzenie naleśników na zimno, od teraz będziesz można uruchomić naleśnikarkę w trakcie  śniadania, przygotować całą górę placków, po czym podbierać pojedynczo w w czasie całego dnia, podczas gdy tylko najdzie nas taka ochota. Naleśnikarki zbudowane są szczególnie z myślą o gastronomii, niemniej jednak – jak już można było się domyślić – z powodzeniem sprawdzą się też w gospodarstwach domowych. Posiadając na wyposażeniu swojej kuchni takie urządzenia gastronomiczne, nie musisz już bać się, że znowu zostaniesz z kłębami czarnego obłoku oraz przypalonymi resztkami naleśnikowych placków. Od w tej chwili, choćby czyszczenie stanie się drobnostką – naleśnikarka jest stworzona tak, aby cały stary tłuszcz, który stosujemy przy smażeniu zbierał się w poręcznej szufladce, wystarczy ją wyjąć i opróżnić.

Płyta grzewcza, przekraczająca rozmiary znaczącej ilości standardowych patelni zapewni kucharzowi gigantyczne placki, które tylko proszą się o napełnienie ich dodatkami. Kolejnym argumentem okazuje się to, że obudowa naleśnikarki, zrobiona z mocnej stali nierdzewnej to pewność długich lat bezawaryjnej produkcji. Stosunkowo kompaktowe wymiary sprzętu: 45 x 45 x 23 cm sprawią, że zmieści się w każdej kuchni. Dla największych koneserów naleśników mamy wersję de luxe: naleśnikarki o 2 płytach!

UWAGA! Chcesz zamieścić ten artykuł na swojej stronie?
» Pamiętaj o zachowaniu formatowania tekstu i ewentualnych odnośników do reklamowanych stron w formie aktywnej.
» Zamieść informację na temat pochodzenia artykułu wstawiając pod nim poniższy kod w niezmienionej wersji:

» Pochwal się w komentarzach gdzie zamieściłeś artykuł. Na pewno jego autor ucieszy się z tego i z chęcią odwiedzi Twoją stronę.